Ten Hag hoorde een dag eerder van het Overmars-nieuws: Die nacht niet geslapen

Ten Hag hoorde een dag eerder van het Overmars-nieuws: "Die nacht niet geslapen"

Erik ten Hag maakte dit jaar een bewogen seizoen door bij Ajax. Het noodgedwongen vertrek van voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars, viel de naar Manchester United vertrekkende trainer erg zwaar.

Het verhaal van Overmars is bekend. Hij moest begin februari plaatsmaken, enkele uren na de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Ten Hag werkte jarenlang samen met Overmars, en wist het nieuws al eerder dan de buitenwereld. "Die wedstrijd tegen Heracles Almelo was een aparte gewaarwording voor mij. Ik had een dag eerder gehoord van de situatie van Marc, dat het op enig moment na de wedstrijd naar buiten zou komen. Die nacht tussen dat ik het voor het eerst hoorde en de wedstrijd tegen Heracles heb ik niet geslapen", blikt hij terug in een groot interview met Voetbal International.

Ondanks de turbulente periode moest Ten Hag natuurlijk blijven presteren bij de Amsterdammers. "Toen de zaak van Marc Overmars naar buiten kwam, wist ik wel: nu moet ik superalert zijn om de boel bij elkaar te houden. Ik wist zeker dat als we in die fase hadden verloren, en de prestaties waren ondermaats geweest, dat iedereen over ons heen was gevallen. Daar zaten er ook echt een paar op te wachten, dat was volgens mij wel duidelijk."

Overmars is inmiddels werkzaam bij Royal Antwerp FC en de twee spreken elkaar nog steeds. "Niemand is onfeilbaar. Ik heb nog altijd contact met Marc, hij is een vriend. In goede en slechte tijden. Verder heb ik er alles al wel over gezegd en treed ik in herhaling. Maar heftig was die periode zeker, op meerdere vlakken." Ten Hag eerde zijn vriend Overmars door de 36e landstitel aan hem op te dragen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie