Interview

Van Gaal verklaart keuze voor dertig spelers: 'Dat is bewust wat meer dan normaal'

Van Gaal verklaart keuze voor dertig spelers: 'Dat is bewust wat meer dan normaal'

22-10-2021 15:01

Bondscoach Louis van Gaal heeft maar liefst dertig spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Van Gaal geeft aan dit bewust te hebben gedaan gezien de blessures van sommige internationals en het gebrek aan speeltijd van een aantal spelers.

"Ik heb dertig spelers op de voorlopige lijst gezet. Dat is bewust wat meer dan normaal", vertelt hij op de kanalen van de KNVB. "We hebben op dit moment echter te maken met jongens die kampen met blessures. En verder heeft een aantal internationals weinig speelminuten in de benen. Vandaar de keuze voor een wat grotere groep."

Oranje speelt in november twee cruciale WK-kwalificatieduel, waarin een ticket voor het WK 2022 in Qatar op het spel staat. Over ruim drie weken, op 13 november, gaat Oranje op bezoek bij Montenegro. Drie dagen later, op 16 november, staat de wedstrijd tegen Noorwegen op het programma. Wanneer Noorwegen voor het duel met Oranje punten laat liggen, is het Nederlands elftal al zeker van kwalificatie voor het WK. Als dit niet het geval is, zal de directe confrontatie op 16 november de beslissing moeten brengen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!