Ten Cate: Ajax moet hem dezelfde mogelijkheden bieden en rugdekking geven

Ten Cate: "Ajax moet hem dezelfde mogelijkheden bieden en rugdekking geven"

Evenals Louis van Gaal, heeft ook Henk ten Cate zich positief uitgelaten over de aanstelling van Alfred Schreuder als hoofdtrainer van Ajax. De voormalig trainer van Ajax werkte samen met Schreuder bij NAC Breda. Onder het bewind van Ten Cate en met Schreuder op het middenveld, werd Europees voetbal binnengesleept in Breda.

Ajax trad donderdag naar buiten met het nieuws dat Schreuder het stokje overneemt van Erik ten Hag. Ten Cate kent Schreuder door en door. "Hij was al een voetballer die meedacht, een trainer in het veld. Ik ben ook wel eens met hem gebotst, maar dat vond ik niet erg. Ik houd van spelers met een mening", vertelt hij in De Telegraaf. De opbouw van achteruit was het onderwerp van de gesprekken waarin van mening werd verschild. "Alfred vond dat we daar soms te veel risico in namen. Nu bij Ajax doen ze niks anders. En Schreuders elftallen ook niet, trouwens."

De voormalig speler van onder meer Feyenoord en NAC, heeft de nodige ervaring opgedaan als assistent- en hoofdtrainer. "Alfred komt met meer bagage binnen dan Erik ten Hag in december 2017 (toen hij zelf instapte als assistent van Ten Hag, red.). Ik hoop dat hij ondanks het vertrek van Marc Overmars de tijd krijgt om te bouwen. Net zoals Erik die kreeg", aldus Ten Cate, die weet dat Ajax op de schop gaat. "Om vier nieuwe spelers in te passen – en misschien worden het er zelfs wel vijf of zes – heb je tijd nodig. En welke spelers krijg je ervoor terug? Het is essentieel dat Alfred dezelfde mogelijkheden én rugdekking krijgt als Erik kreeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie