'Ajax kan ontsnappingsclausule activeren, en gaat weer onderhandelen met Spurs'

'Ajax kan ontsnappingsclausule activeren, en gaat weer onderhandelen met Spurs'

Met het binnenhalen van Alfred Schreuder kan Ajax één taak van het lijstje schrappen, en de hengels in de spelersvijver gaan gooien. Owen Wijndal en Steven Bergwijn worden al langer genoemd in de Johan Cruijff Arena, en gelden komende transferzomer als de belangrijkste transfertargets.

Wijndal moet de linksback positie gaan bekleden in Amsterdam. De naar Manchester United vertrekkende Erik ten Hag liet voor de bekerwedstrijd tegen diens club AZ al doorschemeren dat Wijndal op het lijstje staat van Ajax. De international bewees AZ een dienst door in maart zijn contract te verlengen, dat daardoor de hoofdprijs kan vragen. Een transfer naar Ajax is hierdoor niet direct uitgesloten. 'AZ verkoopt de international, die op zijn beurt dolgraag naar Amsterdam wil, nog altijd liever niet aan Ajax. AZ kan echter geen kant op als Ajax bereid blijkt de ontsnappingsclausule te activeren', schrijft het Algemeen Dagblad.

Ajax gaat daarnaast nog een poging wagen om de handtekening van Bergwijn op papier te krijgen. De kersverse Eredivisie-kampioen probeerde in de winter al meerdere keren om hem in te lijven, maar Tottenham Hotspur lag in de weg. Er zal een flinke transfersom moeten worden neergelegd om Bergwijn te kunnen strikken, aangezien hij nog tot 2025 vastligt in Londen.

Ajax bevestigde donderdag de komst van Alfred Schreuder, die oude bekende Ten Hag gaat opvolgen als trainer. De huidige trainer van Club Brugge heeft tot 2024 getekend.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie