Nieuws

Arteta moet op zijn tong bijten: 'Dan word ik voor zes maanden geschorst'

Arteta moet op zijn tong bijten: 'Dan word ik voor zes maanden geschorst'

12-05-2022 23:40 Laatste update: 13-05-2022 10:05

Arsenal verloor donderdagavond met maar liefst 3-0 van stadsgenoot en directe concurrent Tottenham Hotspur. The Gunners kregen bij 0-0 een penalty tegen en niet veel later moest verdediger Rob Holding met zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Trainer Mikel Arteta houdt zijn kaken stijf op elkaar.

"Als ik zeg wat ik denk, word ik voor zes maanden geschorst", aldus Arteta tegenover Sky Sports. "Ik kan het niet zeggen. Ik mag mijn interpretatie geven, maar ik weet niet hoe ik moet liegen. Ik hou ook niet van liegen, dus ik zeg liever niet wat ik denk."

Volgens de Spanjaard valt zijn spelers niets te verwijten. "Ik ben niet boos op mijn spelers. Ik ben juist heel trots op mijn spelers."

Arteta liet tóch nog wat los over de penalty en de rode kaart. "Het zijn de besluiten van de scheids. Hij maakt de zijne, ik maak de mijne. Het is een schande. Een geweldige wedstrijd werd verpest."

Door het verlies van Arsenal nadert Tottenham de nummer vier van de Premier League tot op één punt. Er zijn nog twee duels te spelen in de Premier League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!