Nieuws

Real schittert: hattrickhelden Vinícius jr. en Modric sturen Levante de Segunda in

Real schittert: hattrickhelden Vinícius jr. en Modric sturen Levante de Segunda in

12-05-2022 23:23

Real Madrid heeft er donderdag met ruime cijfers voor gezorgd dat Levante definitief degradeert naar de Segunda División. Mede door een hattrick van Vinícius Júnior wonnen de Madrilenen met maar liefst 6-0.

Real maakte al snel een einde aan de hoop van Levante. De ploeg uit Valencia had één punt nodig om de degradatie voorlopig nog even uit te stellen, maar na twintig minuten stond het al 2-0 voor de ploeg van Carlo Ancelotti. Ferland Mendy en Karim Benzima maakten de doelpunten. Benzema kwam door zijn doelpunt op gelijke hoogte met Raúl op de eeuwige topscorerslijst van Real. Voor rust werd het ook nog 3-0 via Rodrygo en 4-0 via Vinícius. Inmiddels had Luka Modric een hattrick aan assists op zijn naam staan door de 1-0, 3-0 en 4-0 te verzorgen.

In de tweede helft gingen de Madrilenen vrolijk verder. In de 68ste minuut was het Viní die op aangeven van Benzema zijn tweede van de middag maakte: 5-0. De Braziliaan completeerde zijn hattrick pas in de 83ste minuut, waardoor de bal mee naar huis mocht.

Real moet nog twee Primera División-duels spelen en dan kan het zich gaan voorbereiden op de Champions league-finale tegen Liverpool. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 28 mei.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!