Nieuws

Van Gaal maakt voorselectie Oranje bekend: Danjuma en Wijndal zijn geselecteerd

Van Gaal maakt voorselectie Oranje bekend: Danjuma en Wijndal zijn geselecteerd

22-10-2021 14:45

Bondscoach Louis van Gaal heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekend gemaakt. Owen Wijndal is voor het eerst onder Van Gaal opgenomen in de voorselectie. Ook Arnaut Danjuma en Devyne Rensch zijn geselecteerd.

Zij zaten niet bij de selectie tijdens de vorige interlandperiode. Danjuma mocht zich later alsnog melden, nadat Cody Gakpo geblesseerd raakte tijdens het duel met Letland. Rensch haalde afgelopen interlandperiode de laatste schifting niet en mocht zich daardoor melden bij Jong Oranje.

Mark Flekken en Noa Lang lijken voldoende indruk te hebben gemaakt op de bondscoach, beide spelers zijn opgenomen in de voorselectie. Naast Flekken maken ook de doelmannen Justin Bijlow, Joël Drommel en Tim Krul deel uit van de voorlopige selectie.

Oranje speelt in november twee cruciale WK-kwalificatieduel, waarin een ticket voor het WK 2022 in Qatar op het spel staat. Op 13 november speelt het Nederlands elftal de uitwedstrijd bij Montenegro. Drie dagen later, op 16 november, staat de vermoedelijke beslissingswedstrijd tegen Noorwegen op het programma. Dit duel zal worden gespeeld in De Kuip.

De volledige voorselectie van Oranje:

Keepers: Justin Bijlow, Tim Krul, Mark Flekken en Joël Drommel

Verdedigers: Stefan de Vrij, Jurriën Timber, Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Owen Wijndal, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind, Tyrell Malacia en Devyne Rensch

Middenvelders: Georgino Wijnaldum, Frenkie de Jong, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Guus Til, Ryan Gravenberch en Marten de Roon

Aanvallers: Memphis Depay, Luuk de Jong, Noa Lang, Danjuma Groeneveld, Cody Gakpo, Steven Berghuis, Wout Weghorst, Steven Bergwijn en Donyell Malen

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!