Nieuws

Officieel: Barça-miskoop Coutinho vertrekt definitief naar Aston Villa

Officieel: Barça-miskoop Coutinho vertrekt definitief naar Aston Villa

12-05-2022 20:40 Laatste update: 20:46

Philippe Coutinho verkast definitief naar Aston Villa. De middenvelder van FC Barcelona speelt dit seizoen op huurbasis voor de club uit Birmingham en zal de komende jaren ook nog onder contract staan op Villa Park.

Coutinho heeft een contract tot 2026 getekend. Er is een bedrag van twintig miljoen euro gemoeid met de overstap. Daarnaast is er een doorverkooppercentage van vijftig procent opgenomen in de deal.

Manager Steven Gerrard is enorm blij met het langere verblijf van de 29-jarige middenvelder. "Dit is een briljante aanwinst voor Aston Villa. Phil is een voorbeeldprof en zijn impact op de groep is heel duidelijk sinds hij in januari toetrad. Met zijn gedrag binnen én buiten de lijnen, is hij ook een waardevol rolmodel voor onze jongere spelers. Zij kunnen alleen maar profiteren van zijn ervaring", aldus de oud-ploeggenoot van Coutinho.

De Braziliaanse dribbelaar speelt sinds januari op huurbasis voor Aston Villa. Sinds zijn komst naar Engeland, was Coutinho zestien keer te bewonderen. De aanvallend ingestelde middenvelder wist daarin vier keer het net te vinden. In zijn debuutwedstrijd tegen Manchester United scoorde hij direct eenmaal en gaf hij een assist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!