Nieuws

Groot nieuws uit Duitsland: Haaland mist tweede duel met Ajax door heupblessure

Groot nieuws uit Duitsland: Haaland mist tweede duel met Ajax door heupblessure

22-10-2021 13:17

Borussia Dortmund kan de komende weken niet over Erling Haaland beschikken. De sterspeler van de Duitse club kampt met een heupblessure en is daardoor vrijwel zeker niet van de partij als Dortmund het op 3 november in eigen huis opneemt tegen Ajax.

Dat maakt Dortmund-trainer Marco Rose vrijdagmiddag bekend op een persconferentie. De verwachting is dat de Noorse spits enkele weken aan de kant staat. Haaland was net teruggekeerd van een dijbeenblessure, die hem ook al enkele weken langs de kant hield.

Op social media reageert Haaland kort op zijn blessure. 'Het is tijd om me te focussen op mijn herstel. Ik zal sterker terugkomen', aldus de Noorse superspits. Voor Dortmund is het van belang om de wedstrijd tegen Ajax te winnen, als ze nog groepswinnaar willen worden in de Champions League.

Door zijn heupblessure is Haaland ook een twijfelgval voor het cruciale WK-kwalificatieduel van Noorwegen met Oranje. Dat affiche staat op 16 november op de planning.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!