Nieuws

'Gio' ziet paralellen met Feyenoord in aanloop naar EL-finale met Rangers

'Gio' ziet paralellen met Feyenoord in aanloop naar EL-finale met Rangers

12-05-2022 19:34 Laatste update: 21:57
2

Giovanni van Bronckhorst kijkt reikhalzend uit naar de Europa League-finale met Rangers tegen Eintracht Frankfurt. De trainer ziet bovendien paralellen met zijn prestaties bij Feyenoord, waar hij onder meer de titel won.

Na het duel met Heart of Midlothian komende zaterdag trekt Van Bronckhorst met de Schotten naar Sevilla, waar de finale van de Europa League op de planning staat. "Het betekent veel om deze wedstrijd te mogen spelen", wordt Van Bronckhorst geciteerd door Voetbal International. "Ik heb bij Feyenoord veel successen gekend en prijzen gepakt. Nu krijg ik de kans om hier een prijs te winnen en dat is niet veel managers van Rangers gelukt. Het zou fantastisch zijn."

"De finale halen is één ding, de beker winnen is iets anders. We hebben nu nog niks bereikt. We verdienen het om in de finale te staan, maar we hebben nog een goede prestatie nodig om de prijs te winnen. Ik geloof in mijn spelers. Ze zijn gefocust."

Ook de titel die Gio won met Feyenoord werd nog aangehaald. "Dat was de eerste titel sinds achttien jaar", aldus Van Bronckhorst. "Je hebt altijd een doel in gedachten. Het begint allemaal met een droom, ook toen bij Feyenoord", ziet Van Bronckhorst de paralellen. "Dit jaar is het onze droom om de Europa League te winnen en daar hebben we alle energie in gestopt. Met de juiste mentaliteit kun je tegenstanders berslaan. Nu hebben we nog één duel te gaan om de droom te verwezenlijken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!