Letsch ziet stijgende lijn in Nederlands voetbal: 'De Eredivisie is sterk'

Letsch ziet stijgende lijn in Nederlands voetbal: 'De Eredivisie is sterk'

Maximilian Wittek is blij met de overwinning van Vitesse op Tottenham Hotspur. De Duitser was verantwoordelijk voor het enige doelpunt tijdens de wedstrijd. Door de stunt in Arnhem mocht Nederland deze speelronde weer veel punten bijgeschreven op de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

De coëfficiëntenpolonaise in Nederland houdt Wittek echter niet zo bezig. "Voor veel Nederlanders is het mooi om dit resultaat te zien", stelt Wittek op de persconferentie na afloop van het duel. "Ik wil niet gemeen zijn, maar voor mij zijn alleen de resultaten van Vitesse van belang. Hoe de andere Nederlandse clubs het doen, is voor ons niet zo belangrijk."

Ook Vitesse-trainer Thomas Letsch ziet dat het Nederlandse voetbal een stijgende lijn te pakken heeft. De Duitse oefenmeester zag twee Bundesliga-clubs een nederlaag leiden tegen clubs uit de Eredivisie. "Ik heb Ajax gezien tegen Borussia Dortmund en onze wedstrijd van vandaag. Iedereen merkt hoe sterk de Eredivisie is. Ik hoorde dat PSV heeft verloren, maar dat is ook een geweldig team. Ook buiten de vijf topcompetities zijn er competities van heel hoog niveau en de Eredivisie hoort daarbij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie