Nieuws

'Ajax onderhandelt met Leipzig voor extra seizoen met Brobbey'

'Ajax onderhandelt met Leipzig voor extra seizoen met Brobbey'

12-05-2022 14:46
1

Ajax is in onderhandeling met RB Leipzig over Brian Brobbey voor het komende seizoen. De Amsterdamse club is volop in gesprek met de Bundesliga-club, waar Brobbey van gehuurd wordt, en verwacht binnenkort een akkoord voor een extra seizoen van de Nederlandse spits. 

Dat weet de doorgaans goed geïnformeerde transferexpert Fabrizio Romano te melden. De Italiaan meldt dat het zou gaan om een verlenging van het huurcontract. De Amsterdammers nemen Brobbey dus niet definitief over bij een eventueel akkoord. Brobbey heeft zich in Amsterdam weer volledig in de kijker gespeeld en in Leipzig wordt er niet meer gerekend op de diensten van de spits. 

De spits verliet Amsterdam voor een Duits avontuur, maar kwam terug naar Nederland en dat werd niet overal gewaardeerd. Inmiddels is de spits van grote waarde geweest bij de landskampioen en scoorde hij meerdere winnende treffers in de slotfase van wedstrijden. Brobbey maakte na het behalen van de landstitel al dat hij blij is in Amsterdam. "Volgend jaar lekker Champions League. Met Ajax? Oh ja, daar ga ik wel vanuit", liet hij weten aan Ajax TV. Het contract van Brobbey loopt in Leipzig nog door tot 2025. Wat er zal gebeuren na het eventuele extra seizoen, is nog onduidelijk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!