Nieuws

GelreDome volledig open voor duel met Ajax: 'Een idiote, onbezonnen actie'

GelreDome volledig open voor duel met Ajax: 'Een idiote, onbezonnen actie'

12-05-2022 14:25

GelreDome is zondag volledig geopend voor het thuisduel van Vitesse met Ajax. Afgelopen zondag werd een deel van de tribune afgesloten voor het publiek uit voorzorgsmaatregelen. Nu de berekeningen zijn gedaan, is echter duidelijk geworden dat het stadion volledig veilig is verklaard. 

Dat laat onderhuurder Vitesse donderdag weten. Een deel van de tribune bleef zondag onbemand vanwege mogelijk gevaar. "Vorige week werd tijdens een nadere veiligheidsinspectie na het wegkrabben van een kitvoeg op die tribune cementgruis ontdekt. Uit voorzorg werden zo’n 900 stoelen in het vak voor de fanatieke Vitesse-aanhang afgesloten", schrijft De Gelderlander over de situatie. 

De Arnhemse club komt later op donderdag met een statement over de situatie. Stadioneigenaar Michael van de Kuit van Nedstede is woedend over het besluit van afgelopen zondag en noemt het een 'idiote, onbezonnen en onzorgvuldige actie'. "Dit krijgt zeker nog een staartje", bevestigt hij tegenover de krant. 

Het instorten van het stadion van NEC in oktober van vorig jaar riep vragen op over de veiligheid van andere stadions in Nederland. De hoofdhuurder van GelreDome, de exploitatiemaatschappij, besloot daarom tot aanvullend onderzoek. Dat onderzoek vond plaats zonder de stadioneigenaar in te lichten. "En als ik op tijd was ingelicht, hadden we deze commotie kunnen voorkomen", besluit Van de Kuit van Nedstede.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!