Nieuws

'Dortmund zet zinnen op Haller en informeert bij Ajax naar vraagprijs'

'Dortmund zet zinnen op Haller en informeert bij Ajax naar vraagprijs'

12-05-2022 13:10
2

Borussia Dortmund ziet Sébastien Haller als de ideale kandidaat om Erling Braut Haaland op te volgen, die deze week zijn handtekening bij Manchester City zette. De Ajax-spits maakte dit seizoen indruk in de Champions League en de Duitse club heeft inmiddels naar de Ivoriaan geïnformeerd. 

Dat weet Sport1 te melden. Met Haaland uit beeld is Dortmund op zoek naar een nieuwe goalgetter. De Duitse club versterkte zich al met de komst van Karim Adeyemi, maar die werd niet gehaald om de Noor te vervangen. Haller moet volgens Sport1 35 miljoen euro kosten om los te wrikken bij de Nederlandse landskampioen. 

Haller arriveerde in 2021 in de hoofdstad en kostte destijds ruim twintig miljoen euro. De spits kwam over van West Ham United en leefde op in Nederland. Dit seizoen maakte Haller onder meer elf doelpunten in de Champions League, terwijl Ajax in de achtste finales "al" werd uitgeschakeld. Dortmund is onder de indruk van de statistieken van Haller en kent de spits nog van zijn periode bij Eintracht Frankfurt. Voordat Dortmund concreter kan worden, moeten die Schwarzgelben eerst een speler verkopen. Manuel Akanji lijkt daar de meest prominente kandidaat voor. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!