Nieuws

Guardiola mag eindelijk over Haaland praten: 'Hij zal zich snel aanpassen'

Guardiola mag eindelijk over Haaland praten: 'Hij zal zich snel aanpassen'

12-05-2022 12:53
1

Het is misschien nu al dé transfer van het komende seizoen: Erling Braut Haaland komt vanaf de zomer Manchester City versterken. Trainer Pep Guardiola is blij met de komst van het Noorse wonder en denkt niet dat de spits veel aanpassingstijd zal nodig hebben voor het Engelse spel. 

The Citizens wonnen woensdagavond het uitduel met Wolverhampton Wanderers met 1-5 en lijken richting de landstitel te wandelen. Guardiola sprak na de wedstrijd kort over de komst van Haaland. "Het kan fantastisch worden. Gefeliciteerd aan de club dat hij de komende jaren een verbintenis met ons aangaat. Het is een jonge, getalenteerde speler. Ik ben erg blij dat hij ons komt versterken", zegt Guardiola op het persmoment na de wedstrijd. 

"Hopelijk kunnen we hem de Premier League-titel bezorgen en volgend seizoen gaan we samenwerken. Hopelijk kunnen we hem zo goed mogelijk opvangen in Manchester. Ik ben er zeker van dat hij zich snel aanpast met de manier waarop wij willen spelen", concludeert Guardiola. 

Haaland tekende deze week een contract voor vijf jaar bij Manchester City. De Engelse koploper betaalt de maximaal gelimiteerde afkoopsom van zestig miljoen euro voor de Noorse doelpuntenmachine. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!