Nieuws

Nice-aanhang zorgt voor opschudding met kwetsend lied, trainer Gaultier is woedend

Nice-aanhang zorgt voor opschudding met kwetsend lied, trainer Gaultier is woedend

12-05-2022 12:40
1

Supporters van OGC Nice hebben zich woensdagavond van hun slechtste kant laten zien in het duel met AS Saint-Étienne. Een deel van de achterban zong een kwetsend nummer over Emiliano Sala, de oud-speler van FC Nantes die in 2019 omkwam in een vliegtuigongeluk onderweg naar Cardiff City. 

Nice verloor zaterdag de bekerfinale van Nantes en daar leken sommige supporters niet goed mee om te kunnen gaan. Tijdens het duel met Saint-Étienne waren de spreekkoren over Sala te horen. "Hij is een Argentijn, die niet goed zwwemt. Emiliano onder water, Emiliano onder water", klonk het in het stadion.

Nice-trainer Christophe Galtier (links op de foto) is ziedend over de respectloze spreekkoren. "Ik heb geen woorden om te beschrijven wat ik zojuist heb gehoord", zegt de oefenmeester na afloop van de wedstrijd. "Je hoort wel vaker ongepaste dingen in het stadion, maar dit is niet te geloven. Als de fans komen om de doden te beledigen kunnen ze beter thuisblijven", stelt Galtier.

Antoine Koumbouaré, de trainer van Nantes, sluit zich aan bij de uitspraken van Galtier en gaat een stapje verder. "Menselijke bullshit kent geen grenzen, ik ben ziedend. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het kan deze mensen blijkbaar niets schelen. Zulke supporters zouden geweerd moeten worden uit stadions", besluit Koumbouaré. Nice won het duel in eigen huis met 4-2.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!