Nieuws

Brobbey: 'We zijn gewoon de beste, het is normaal dat Ajax kampioen is'

Brobbey: 'We zijn gewoon de beste, het is normaal dat Ajax kampioen is'

12-05-2022 10:39 Laatste update: 10:47
3

Brian Brobbey vindt het logisch dat Ajax kampioen van de Eredivisie is. De spits die gehuurd wordt van RB Leipzig verwacht dat hij komend seizoen nog steeds in Amsterdam actief zal zijn.

"Ik ben heel erg blij. We zijn kampioen. Mijn dag kan niet meer stuk", vertelt Brobbey aan Ajax TV. "Hiervoor ben ik teruggekomen. We zijn gewoon de beste, maar dat is ook gewoon normaal. Volgend jaar lekker de Champions League in." Op de vraag of dat met Ajax zal zijn, is Brobbey erg duidelijk. "Daar ga ik wel vanuit, ja!"

Brobbey was na zijn terugkeer in Amsterdam gelijk belangrijk voor Ajax. De spits was in tien wedstrijden goed voor zes goals en een assist. Brobbey had een groot aandeel in het kampioenschap, mede door een late goal tegen NEC en zijn doelpunt tegen AZ, waardoor Ajax alsnog een punt pakte. "Ik heb goed m'n best gedaan, met m'n goaltjes. Daar kan ik zeker blij mee zijn, maar het is natuurlijk een teamprestatie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!