Nieuws

'Paris Saint-Germain wilde Fati verleiden met megacontract en hoge tekenbonus'

'Paris Saint-Germain wilde Fati verleiden met megacontract en hoge tekenbonus'

22-10-2021 12:20

Paris Saint-Germain zou hebben geprobeerd om supertalent Ansu Fati weg te kapen bij FC Barcelona. De aanvaller heeft inmiddels zijn handtekening gezet onder een langdurig contract bij Barcelona, tot medio 2027, waardoor het Franse gevaar is geweken. PSG had echter een mooi contract klaarliggen voor de Spanjaard, waarmee ze hem wilden verleiden tot een overstap.

Mundo Deportivo meldt dat Fati in Parijs een tekenbonus van dertig miljoen euro en een basissalaris van vijftien miljoen euro per jaar kon gaan opstrijken. De aanvaller bleek echter geen interesse te hebben, hij verlengde zijn verbintenis bij FC Barcelona. In het nieuwe contract van Fati is een afkoopclausule van één miljard euro opgenomen.

"Ik heb vanaf dag één tegen mijn zaakwaarnemer (Jorge Mendes, red.) gezegd dat ik bij Barcelona wilde blijven. Hij snapte dat en ik ben blij dat Barcelona vertrouwen in me heeft getoond. Ik had andere aanbiedingen uit het buitenland, maar mijn droom is om hier succesvol te zijn", liet Fati eerder al weten. Volgens Spaanse media waren ook Liverpool en Manchester United geïnteresseerd in de diensten van de aanvaller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!