Nieuws

Chiellini vertrekt na zeventien jaar bij Juventus: 'Het is nu aan de jeugd'

Chiellini vertrekt na zeventien jaar bij Juventus: 'Het is nu aan de jeugd'

12-05-2022 10:01
1

Giorgio Chiellini is bezig aan zijn laatste wedstrijden bij Juventus. De vedette maakte dat bekend na de verloren bekerfinale tegen Internazionale dat hij volgend seizoen niet meer zal uitkomen voor de Oude Dame

De bekerfinale ging met 4-2 verloren na een verlenging. Chiellini is ervan overtuigd dat zijn tijd in Turijn er op zit. "We hebben fantastische jaren gehad en nu is het aan de jonge spelers om het op te pakken", zegt de 37-jarige verdediger na afloop van de bekerfinale. "Ik heb alles gedaan wat ik kon en ik hoop dat ik iets heb betekend", meent de Italiaan. 

Chiellini had een contract dat nog één jaar doorliep bij Juve, maar de verdediger heeft besloten dat niet uit te dienen. "Maandag zal ik het Allianz Stadium vaarwel zeggen", bevestigt de Juve-legende. "Het is honderd procent mijn beslissing."

De verdediger wordt in verband gebracht met een vertrek naar de Verenigde Staten. Chiellini speelde zeventien jaar bij Juventus en won onder meer negen landstitels. De vedette speelt zijn laatste wedstrijden met Juventus tegen SS Lazio en Fiorentina, de club die Chiellini in 2005 verliet voor Juventus. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!