Nieuws

Van der Sar sluit verblijf Hamstra en Huntelaar niet uit: 'Ajax geeft die kansen'

Van der Sar sluit verblijf Hamstra en Huntelaar niet uit: 'Ajax geeft die kansen'

12-05-2022 09:34

Edwin van der Sar sluit niet uit dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar volgend seizoen het stokje definitief van de vertrokken Marc Overmars overnemen. De directeur voetbalzaken vertrok in februari na grensoverschrijdend gedrag, maar er is nog altijd geen definitieve vervanger gevonden.

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar namen de rest van dit seizoen de honneurs waar. De kans is echter aanwezig dat de twee volgend seizoen aanblijven en Overmars opvolgen. "Als je het goed doet, dan blijf je vaak staan", zegt Van der Sar in De Telegraaf. "Ajax is een bedrijf dat mensen kansen geeft. Op het veld gebeurt dat vaak bij talenten. Als die het goed doen, dan mogen ze ook vaak blijven staan", meent de oud-voetballer.

Bij de Amsterdammers is de rust even wedergekeerd na het behalen van de 36ste landstitel, maar dat soort successen zorgt veelal voor een leegloop van de spelersselectie, weet ook Van der Sar. "Dat is logisch als je in Europa zo goed presteert. Maar we willen onze ambities zelf ook overeind houden", meent de algemeen directeur. Ajax speelt zondag het laatste eredivisieduel in eigen huis met Vitesse. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!