Nieuws

Eindhovens avontuur zit erop voor Zahavi: 'Heel speciaal, ik zal de fans missen'

Eindhovens avontuur zit erop voor Zahavi: 'Heel speciaal, ik zal de fans missen'

12 mei - 08:52 Laatste update: 08:53
1

Eran Zahavi nam woensdagavond afscheid van het PSV-publiek in het Philips Stadion en deed dat met een doelpunt. De 34-jarige Israëliër zal het publiek missen en heeft een turbulente periode achter in de rug in Nederland.  

PSV won nipt met 3-2 van NEC Nijmegen en Zahavi tekende na ruim een uur voor de 3-0. "Onze laatste thuiswedstrijd, het was een vaarwel van onze fans", zegt de spits tegenover de NOS. "Het was heel speciaal. Ik wil de fans bedanken voor alle steun, net als mijn ploeggenoten, de staf en alle mensen bij de club. Ze hebben mij de afgelopen twee jaar veel geholpen, ook in moeilijke momenten."

Zahavi is woonachtig in Amsterdam, maar beleefde daar ook zware momenten. Zijn woning werd tot twee keer toe gewelddadig overvallen en destijds stond Zahavi op het punt van vertrek uit Nederland. "Natuurlijk gaat dat door je hoofd", geeft de spits toe. "Mijn familie geeft mij kracht. Als ik scoor, dan toon ik mijn liefde. Zij steunen mij overal in de wereld."

De Israëliër zal vooral het publiek missen bij zijn vertrek uit Eindhoven. "De fans verdienen mijn respect, ze zijn heel speciaal en ik ga ze missen", stelt de aanvaller, die hoopt dat PSV volgend seizoen jacht kan maken op kampioen Ajax. "Ik hoop dat ze volgend jaar kampioen worden. Ik zal hun grootste fan zijn. Ik wil iedereen bedanken voor alles. Ik hoop ze in de toekomst nog eens te zien", besluit Zahavi, die nog niet weet waar hij volgend seizoen speelt. "Natuurlijk praat ik met een aantal clubs. Ik moet de beste beslissing nemen voor mij, voor mijn familie en mijn toekomst."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie