Mourinho haalt gelijk bij media: 'Nu zullen jullie dat niet meer vragen'

Mourinho haalt gelijk bij media: 'Nu zullen jullie dat niet meer vragen'

22 oktober - 11:59
Serie A 0 Reacties

AS Roma ging donderdagavond op bezoek bij FK Bodo/Glimt in de Conference League hard onderuit. De ploeg van José Mourinho leed een 6-1 nederlaag in Noorwegen, wat voor veel irritatie zorgde bij de Portugese oefenmeester.

Mourinho koos voor het duel met de Noren voor een basiselftal met vrijwel alleen reservespelers. Dit pakte slecht uit voor de trainer die zijn verantwoordelijkheid nam, maar ook zijn gelijk haalde in de media. Mourinho kreeg eerder namelijk het verwijt dat hij talenten te weinig kansen geeft.

"Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik besloten heb om met dit elftal aan te treden", vertelt Mourinho na afloop van de wedstrijd voor de camera van Sky Italia. "Ik wilde de spelers die hard werken een kans geven en spelers die normaal veel spelen rust gunnen. Maar nu hebben we verloren van een team dat meer kwaliteit op het veld had staan."

Volgens Mourinho is de nederlaag in Noorwegen hét voorbeeld van de reden waarom hij talenten weinig laat spelen. "We hebben dertien basisspelers bij Roma en de anderen zitten op een ander niveau. Er is een enorm verschil in kwaliteit tussen onze basisspelers en de reserves. Nu zullen jullie me niet meer vragen waarom we altijd met dezelfde namen spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie