Nieuws

Vertrekkende Schmidt feliciteert Ajax met titel: 'Nee, het is geen teleurstelling'

Vertrekkende Schmidt feliciteert Ajax met titel: 'Nee, het is geen teleurstelling'

12-05-2022 07:59

Roger Schmidt heeft Ajax gefeliciteerd met de landstitel. De Duitse trainer vertrekt komende zomer naar Benfica en kijkt terug op een geslaagde periode bij PSV. Schmidt denkt wel dat de Eindhovenaren het Ajax lastiger hadden kunnen maken. 

"Ajax is een heel goed team, ze hebben hun kwaliteit laten zien. Gefeliciteerd aan Ajax", steekt Schmidt van wal tegenover de NOS. "Nee, het is geen teleurstelling. Het lag niet meer in onze handen", meent de Duitser.

PSV heeft het Ajax, dat na de winterstop vijf punten voorstond, nog knap lastig weten te maken in de tweede seizoenshelft. "Als je in een competitie zit met Ajax, is het heel lastig om kampioen te worden. We hebben ons best gedaan en veel punten gepakt", zegt Schmidt.

In de wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax viel het de verkeerde kant op voor PSV: er werd nog lang nagepraat over de bal over de zijlijn van Daley Blind en de vermeende handsbal van Mauro Júnior. "We hebben wat pech gehad, misschien was er meer mogelijk geweest", zegt de trainer. "Maar we hebben ze tot het einde uitgedaagd. Ajax heeft de beste voorwaarden om kampioen te worden, wij zitten niet op dat niveau", erkent Schmidt. 

Schmidt vertrekt na twee jaar uit Eindhoven en meldt zich na de zomerstop in Portugal om bij Benfica aan het roer te staan. De oefenmeester zal zijn periode in Nederland niet snel vergeten. "Ik heb mij hier altijd goed gevoeld en ben trots dat ik twee jaar onderdeel ben geweest van PSV. Het is een geweldige club. Ik zag hoe groot de club is, hoe speciaal de club is en de traditie van deze club. Dat neem ik met mij mee", besluit de trainer. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!