Nieuws

Ten Hag draagt titel op aan Overmars: 'Samen het elftal en de cultuur geboetseerd'

Ten Hag draagt titel op aan Overmars: 'Samen het elftal en de cultuur geboetseerd'

12-05-2022 07:50

Erik ten Hag stelt dat Marc Overmars ook ere toekomt voor de 36ste landstitel van Ajax. De directeur voetbalzaken vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag en is tegenwoordig actief bij Royal Antwerp, maar de Ajax-trainer is Overmars niet vergeten.

Het werd begin februari uit het niets bekend dat Overmars zijn spullen zou pakken bij Ajax. "Ja, dat waren vreselijke momenten", erkent Ten Hag tegenover de NOS. "Laat ik vooropstellen: deze titel is vooral ook van Marc Overmars. We hebben het eftal samen geboetseerd en de cultuur aangepast. Ik ben blij voor Marc en denk dat we nog wel contact hebben."

Tijdens het begin van zijn aanstelling bij Ajax kon Ten Hag niet op alle steun rekenen en waren persmomenten lastig voor de Tukker. Inmiddels heeft Ten Hag zich onsterfelijk gemaakt bij de achterban, maar is het tijd om naar Manchester United te vertrekken. "Deze Tukker... het begin was wat moeizaam, maar uiteindelijk ben ik een van hen geworden", geeft Ten Hag toe. "Deze club doet me veel. Het roept veel emotie en dubbele gevoelens op. Dit was mijn laatste thuiswedstrijd, het was een geweldige reis met veel mooie prijzen", stelt de trainer.

Ten Hag wilde geen antwoord geven op de vraag of Mitchell van der Gaag zijn rechterhand wordt bij Manchester United. "Ik wil feestvieren op een dag als vandaag. Ik kijk met veel voldoening naar de titel, het is verdiend en dat wil ik vieren met de mensen hier."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!