Nieuws

Van Polen biedt excuses aan na degradatie PEC: 'Doet gewoon heel veel pijn'

Van Polen biedt excuses aan na degradatie PEC: 'Doet gewoon heel veel pijn'

12-05-2022 07:20 Laatste update: 07:21

Bram van Polen kan er moeilijk bij, maar PEC Zwolle degradeert na tien jaar uit de Eredivisie. Het ging woensdagavond fout in de kelderkraker tegen Sparta Rotterdam, waardoor de Blauwvingers de zestiende plek niet meer kunnen behalen. 

PEC verloor met 2-0 van de Rotterdammers en daarmee is degradatie een feit. Van Polen zit er doorheen na de teleurstellende nederlaag. "Je hebt het idee dat je zoveel mensen teleurstelt", zegt de geëmotioneerde aanvoerder tegenover RTV Oost. "Voor de club gaat het heel moeilijk worden. Ik vind het heel pijnlijk en wil mijn excuses aanbieden. Als team hebben we gewoon te weinig gescoord. Het kost ons zoveel moeite om kansen te creëren."

De club uit Zwolle treedt voor het eerst in tien jaar weer op in de Keuken Kampioen Divisie en daar heeft Van Polen het moeilijk mee. "Na het laatste fluitsignaal brak ik ook wel even, toen we voor de supporters stonden. Aan hen denk je als eerste, dat doet gewoon heel veel pijn", bekent de verdediger. "Het is tijd voor een grondige analyse rondom heel PEC Zwolle. Iedereen moet in de spiegel kijken. Uiteindelijk moeten wij het doen op het veld, maar er is natuurlijk wel veel meer aan de hand."

De Blauwvingers spelen zondag het laatste eredivisieduel in eigen huis tegen PSV, maar dat zal slechts een formaliteit zijn. Vanwege een achterstand van vijf punten op nummer zestien Fortuna Sittard is degradatie onomkeerbaar. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!