Nieuws

'Spaans transfergeweld op komst: De Jong voor 70 á 80 miljoen naar United'

'Spaans transfergeweld op komst: De Jong voor 70 á 80 miljoen naar United'

11-05-2022 23:57
1

Spaans transfergeweld: Frenkie de Jong gaat FC Barcelona mogelijk verruilen voor Manchester United. Volgens Gerard Romero, een Barça-watcher van RAC1 die nauwe banden met de club heeft, is een transfer zelfs voor 95 procent zeker.

Drie jaar geleden maakte De Jong de overstap van Ajax naar Barcelona, en stond vrijwel altijd in de basiself van de Catalanen. Met de komst van Xavi en het nodige doorbrekende Spaanse talent in de vorm van Pedri, Nico González en Gavi, nemen zijn speelminuten steeds verder af.

Een overstap naar een andere ploeg ligt ineens steeds meer voor de hand, en het Manchester United van Erik ten Hag zou hem graag in willen lijven. De kans op het rondkomen van de megadeal is zo’n 95 procent, en naar verluidt zou er zo’n zeventig tot tachtig miljoen euro mee gemoeid zijn.

De Jong hoeft niet te vertrekken op sportief gebied, maar het is een ‘puur economische kwestie’: Barça heeft de centen hard nodig en is bang voor waardeverlies van de middenvelder als hij zich niet snel verbetert. Het is niet zo dat de transfer in kannen en kruiken is, weet de Barça-watcher.

Het contract van de middenvelder loopt nog tot 2026 en het is niet de eerste keer dat hij wordt genoemd met het oog op een transfer. Na linkjes met Bayern München is het nu Manchester United dat voor de hand ligt, aangezien Paul Pogba en Nemanja Matic mogelijk transfervrij vertrekken. Tel daar de arriverende Ten Hag bij op en de cirkel is rond.

Xavi benadrukte onlangs blij te zijn met De Jong. "Frenkie kan een tijdperk markeren met zijn kwaliteiten. Hij is van een heel hoog niveau en moet blijven doorgaan met het maken van doelpunten, geven van assists en het voortouw nemen. Hij kan een van de beste middenvelders ter wereld zijn in de komende jaren. Als het aan mij ligt, blijft hij nog vele jaren", liet de Barça-trainer optekenen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!