Nieuws

Update: Linssen grijpt naast prestigieuze Speler van de Week-titel

Update: Linssen grijpt naast prestigieuze Speler van de Week-titel

22-10-2021 17:01 Laatste update: 17:03

Bryan Linssen maakt kans om Conference League-Speler van de Week te worden. De aanvaller van Feyenoord is samen met Rauno Sappinen (FC Flora Tallinn), Erik Botheim (FK Bodo/Glimt) en Gavriel Kanichowsky (Maccabi Tel Aviv) genomineerd.

In de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Union Berlin leverde Linssen goed werk, door een doelpunt voor zijn rekening te nemen en een assist op Luis Sinisterra te verzorgen. De goede wedstrijd van de Feyenoord-aanvaller is dus ook bij de UEFA opgevallen, wat hem de nominatie voor de titel van beste speler van de week oplevert.

Met Sappinen, Botheim en Kanichowsky heeft Linssen wel serieuze concurrentie. Sappinen en Botheim waren met twee doelpunten tegen respectievelijk Anorthosis (2-2) en AS Roma (6-1) van groot belang voor hun ploeg. Ook Kanichowsky scoorde twee keer, de Israëlische middenvelder deed dat in het met 0-5 gewonnen duel met HJK Helsinki.

Eerder deze week was er al Nederlands succes met het binnenslepen van een prestigieuze titel. Daley Blind werd uitgeroepen tot Champions League-Speler van de Week. Stemmen kan via de website van de UEFA.

Update: Bryan Linssen is niet verkozen tot Conference League-Speler van de Week. Erik Botheim van FK Bodø/Glimt, die tweemaal scoorde tegen AS Roma (6-1), is als winnaar uit de bus gekomen. Naast zijn twee doelpunten gaf de 21-jarige spits ook drie assists en daarmee was hij dé grote uitblinker tijdens de stunt op de Italianen. Door deze prestatie gaat de Noor er met de prestigieuze titel vandoor en heeft Linssen het nakijken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!