PSV wint nipt van NEC, treffer Gutiérrez absoluut hoogtepunt van de avond

11-05-2022 22:04 Laatste update: 22:56

PSV heeft woensdag met 3-2 gewonnen van NEC. De overwinning zal niemand lang heugen, aangezien Ajax zich tijdens dezelfde speelronde tot landskampioen kroonde.

In de eerste helft vonden zowel Ritsu Doan als Érick Gutiérrez het doel namens de thuisploeg. De eerste treffer van de Japanner was een bekeken schot laag in de hoek, waar de tweede van de Mexicaan er één van grote schoonheid was. Na een simpel balletje breed van Ibrahim Sangaré poeierde de als verdediger spelende middenvelder de bal snoeihard in de rechterkruising.

Na rust sloot Eran Zahavi zijn periode in Eindhoven in stijl af door nog een doelpuntje mee te pikken. Uiteindelijk waren het de Nijmegaren die vaker op het bord verschenen dan de gastheren in de tweede helft. Nadat Mikkel Duelund de 3-1 aantekende, bracht Jonathan Okita de spanning vanaf de stip verder terug.

Dichterbij een punt kwam NEC niet, waardoor PSV de wedstrijd uiteindelijk met 3-2 won. Er is echter geen haan die kraait naar het resultaat, aangezien Ajax dankzij een 5-0 thuiszege op sc Heerenveen zich van de landstitel verzekerde.