Nieuws

Ajax in uitverkocht Westfalenstadion tegen Dortmund: 3200 Ajax-fans aanwezig

Ajax in uitverkocht Westfalenstadion tegen Dortmund: 3200 Ajax-fans aanwezig

22-10-2021 11:18

De Champions League-wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Ajax is uitverkocht. Dat melden de Amsterdammers via de officiële kanalen. Er zullen hierdoor zo'n 3200 Ajax-supporters afreizen naar Dortmund, waar op 3 november het uitduel op het programma staat.

In totaal biedt het Westfalenstadion ruimte voor ruim 80.000 supporters. Met de indrukwekkende 'Gelbe Wand' wacht Ajax dus een heet avondje in Dortmund. Eerder deze week wisten de Amsterdammers Borussia Dortmund in de eigen Johan Cruijff ArenA met 4-0 te verslaan.

Een eigen doelpunt van Marco Reus opende het bal, waarna Daley Blind, Antony en Sébastien Haller alle drie een treffer voor hun rekening namen. Hierdoor mogen de Ajacieden met vertrouwen afreizen naar Dortmund, waar Ajax bij een overwinning vrijwel zeker is van overwintering in het miljardenbal.

Ajax heeft uit drie wedstrijden negen punten verzameld en heeft daarnaast ook een uitstekend doelsaldo van tien. Dortmund volgt Ajax in de groep als nummer twee, de Duitsers staan op zes punten. Sporting Portugal staat door de overwinning op Besiktas derde met drie punten, terwijl de Turken nog met lege handen staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!