Nieuws

Perez diep onder de indruk van PSV'er: 'Heldhaftig als hij nee zegt tegen Arsenal'

Perez diep onder de indruk van PSV'er: 'Heldhaftig als hij nee zegt tegen Arsenal'

11-05-2022 20:09

Volgens Kenneth Perez bestaat er geen enkele twijfel over en is Cody Gakpo bezig aan zijn afscheidstournee in Eindhoven. Naar alle waarschijnlijkheid verkast de PSV-aanvaller na afloop van dit seizoen naar het buitenland. Zijn spel van de afgelopen weken maakt indruk op de Deense analist.

Gakpo was dankzij een doelpunt medeverantwoordelijk voor het binnenslepen van de KNVB Beker ten koste van Ajax (2-1 zege). Daarnaast was hij tijdens het duel met Feyenoord (2-2) de grote man door twee keer te scoren. "Hij heeft zich fantastisch geëtaleerd de laatste weken", zegt Perez bij ESPN.

Scouts van topclubs kijken dan ook voornamelijk naar de prestaties in grote wedstrijden, meent de analist te weten. "Als Arsenal of Tottenham Hotspur biedt wat ze kunnen bieden, dan moet Gakpo wel heel heldhaftig zijn om te zeggen: nee, ik blijf bij PSV om de landstitel te winnen."

Of Gakpo in het kielzog van PSV-trainer Roger Schmidt naar Benfica vertrekt? "Gakpo is veel te goed voor Benfica. De Portugese competitie is zo'n beetje van hetzelfde niveau als de Eredivisie. Hij moet naar de top-vier (Engeland, Spanje, Duitsland of Italië, red.)."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!