Nieuws

Haaland-uitspraken Tuchel leiden tot woede bij Dortmund: 'Het leek onrealistisch'

Haaland-uitspraken Tuchel leiden tot woede bij Dortmund: 'Het leek onrealistisch'

22-10-2021 10:59

Chelsea-manager Thomas Tuchel heeft zich niet geliefd gemaakt bij zijn oude club Borussia Dortmund. De oefenmeester flirtte openlijk met Dortmund-ster Erling Haaland. Tuchel gaf te kennen dat hij de Noorse spits graag bij Chelsea zou zien spelen.

"We hebben het een paar keer gehad over Erling Haaland, ook tijdens de transferperiode", vertelde Tuchel in het Duitse BILD. "Maar toen leek het absoluut onrealistisch en helemaal niet haalbaar. We praten er natuurlijk regelmatig over, want hij is een fantastische speler en duidelijk het bepalende figuur bij Dortmund."

Bij Dortmund zijn de uitspraken van Tuchel woedend ontvangen. Volgens BILD ziet men dit in de bestuurskamer van Dortmund als 'een openlijke aanval'. Voorafgaand aan de 4-0 nederlaag in Amsterdam, sprak Dortmund-trainer Marco Rose zich nog uit over een eventuele transfer van Haaland. "Waarom zou een slimme jongen als Erling het niet zien zitten om bij Dortmund te blijven als de dingen goed lopen?"

Daarna volgde de afstraffing in het Champions League-duel met Ajax, wat de opmerking van Rose geen goed deed. In het contract van Haaland bij Dortmund, dat nog tot medio 2024 doorloopt, staat een ontsnappingsclausule van 75 miljoen euro. Vier clubs zouden inmiddels in de race zijn voor Haaland. Manchester United, Manchester City, Chelsea en Real Madrid hebben via vertegenwoordigers van de 21-jarige spits te horen gekregen dat hij inzet op een salaris van meer dan 500.000 pond per week, omgerekend zo'n 600.000 euro. Het is de vraag welke club aan deze eisen kan en wil voldoen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!