Nieuws

Hofland kent geen degradatiestress: 'We kunnen zelf invloed uitoefenen'

Hofland kent geen degradatiestress: 'We kunnen zelf invloed uitoefenen'

11-05-2022 19:24

Kevin Hofland maakte voorafgaand aan de degradatiekraker tussen SC Cambuur en Willem II een ontspannen indruk. De Tricolores bezetten voorafgaand aan het duel de zeventiende plaats met 29 punten, waardoor degradatie dreigt.

Volgens Hofland is er niet veel anders dan normaal aan de hand. "Elke wedstrijd wil je winnen als voetballer", vertelt hij voor de camera's van ESPN. "Je moet ervoor zorgen dat je er alles aan doet om tot dat resultaat te komen."

Op de andere velden staat een andere kraker van jewelste op het programma: het duel tussen de nummer zestien Sparta en de nummer achttien PEC Zwolle. Daardoor lijkt Willem II min of meer verplicht om een resultaat te halen om zo (directe) degradatie te voorkomen. "Het is voor ieder mens gewoon een woensdag. We zijn hier vroeg heengegaan om ons goed voor te bereiden. "

Dat het doek woensdag kan vallen zegt Hofland weinig. "Maar dat kon afgelopen zondag ook al", roept hij in herinnering. "We hebben invloed op hoe we hier een resultaat gaan halen, dat is het belangrijkste. Hoe het er daarna uitziet, wordt na afloop pas duidelijk

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!