Opstellingen

De opstellingen: Ten Hag kiest in kampioensduel voor Haller, Brobbey op de bank

De opstellingen: Ten Hag kiest in kampioensduel voor Haller, Brobbey op de bank

11-05-2022 18:59 Laatste update: 19:10

Ajax heeft de opstelling voor de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen bekendgemaakt. Erik ten Hag kiest in zijn laatste duel in Amsterdam voor Sébastien Haller als spits.

De basisplek voor Haller betekent dus dat Brian Brobbey op de bank begint in de beslissende wedstrijd. De achterhoede bestaat net zoals tegen AZ-uit (2-2) Daley Blind, Jurriën Timber, Nicolas Tagliafico en Noussair Mazraoui. Maarten Stekelenburg begint als doelman.

Door de reservebeurt van Brobbey is het duidelijk dat Ajax in een 4-3-3 formatie begint. Davy Klaassen en Edson Álvarez moeten de balans op het middenveld bewaren, ondersteund door Kenneth Taylor.

Voorin zijn Steven Berghuis, Haller en Dusan Tadic de aangewezen personen om Ajax naar de 36ste landstitel in de clubhistorie te helpen. Als de wedstrijd tegen de Friezen gewonnen wordt is de titel een feit. Bij ander scenario's zijn de hoofdstedelingen afhankelijk van het resultaat van PSV tegen NEC. De voorsprong van Ajax bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan vier punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!