Nieuws

Ajax-talent beleeft dag om nooit te vergeten: eerste profcontract op verjaardag

Ajax-talent beleeft dag om nooit te vergeten: eerste profcontract op verjaardag

11-05-2022 18:52 Laatste update: 18:53

Ajax heeft op de dag van zijn mogelijke kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen een contract aan Julian Brandes uitgedeeld. De middenvelder bekroont zijn achttiende verjaardag met zijn eerste profcontract, hebben de Amsterdammers bekendgemaakt via de officiële kanalen.

Brandes meldde zich op zijn achtste verjaardag bij de club en heeft dus exact tien jaar later zijn eerste verbintenis mogen signeren, onder toeziend oog van het technische duo Gerry Hamstra-Klaas-Jan Huntelaar. De geboren Amsterdammer heeft tot medio 2025 getekend, inclusief optie voor nog één seizoen.

Brandes wordt gezien als een 'typische Ajax-controleur' in wording. De jeugdinternational heeft tijdens zijn jeugdjaren op De Toekomst een zware knieblessure moeten overwinnen, maar is boven komen drijven en heeft ook al eens bij de wedstrijdselectie van Jong Ajax gezeten: op 11 maart zat hij op de bank tijdens het Keuken Kampioen Divisie-duel met FC Dordrecht, al is het vooralsnog niet van een profdebuut gekomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!