Breaking news

St. Juste maakt toptransfer naar Portugal: 4-jarig contract en afkoopclausule

St. Juste maakt toptransfer naar Portugal: 4-jarig contract en afkoopclausule

11-05-2022 18:29 Laatste update: 18:31

Jeremiah St. Juste is vanaf volgend seizoen officieel speler van Sporting Portugal. De oud-verdediger van sc Heerenveen en Feyenoord, ruilt FSV Mainz 05 in voor de Portugese competitie.

Van een overstap was al langere tijd sprake. Naast Sporting had ook Bayern München zijn pijlen gericht op de snelle verdediger, maar de Portugezen kwamen als winnaar uit de bus. Het contract waarop de inkt nog nat is, loopt tot 2026 en bevat een afkoopsom van 45 miljoen euro.

St. Juste gaat een andere Nederlander achterna, Bas Dost. De spits stond onder contract in Lissabon tussen 2016 en 2019, en maakte een veelvoud aan treffers. "Ik hoorde dat hij veel goals heeft gemaakt, ja", laat St. Juste weten aan de Sporting-kanalen. "Ik denk niet dat ik er ook zoveel ga maken, haha. Maar ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk doelpunten te voorkomen. Dat is mijn werk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!