Nieuws

'Neres en Schmidt op een haar na collega's, aankondiging kwestie van tijd'

'Neres en Schmidt op een haar na collega's, aankondiging kwestie van tijd'

11-05-2022 17:52 Laatste update: 17:57

David Neres staat op het punt om zijn transfer naar Benfica af te ronden, meldt de Portugese krant A Bola. De onderhandelingen zijn in het laatste stadium beland.

Volgens het Portugese medium moet het raar lopen wil Neres niet de overstap maken van Shakthar Donetsk naar Benfica. Dat de Braziliaan Oekraïne gaat verlaten, is al langere tijd duidelijk. De 25-jarige buitenspeler werd in verband gebracht met Olympique Lyon en Juventus, maar maakt dus naar verwachting de overstap naar de nieuwe club van Roger Schmidt. Het enige waar nog afspraken over moet worden gemaakt is het salaris, daarna wordt de transfer wereldkundig gemaakt.

De goedlachse Braziliaan neemt al snel afscheid van Shakthar, dat afgelopen januari zo’n twaalf miljoen euro voor hem over had. Hij tekende tot de zomer van 2026. Zijn debuut voor de topclub uit Oekraïne maakte hij echter nooit. Neres en zijn vriendin moesten uit veiligheidsoverwegingen vluchten vanwege de invasie door Rusland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!