Nieuws

Feyenoord treft Roemeense arbiter in de finale van de Conference League

Feyenoord treft Roemeense arbiter in de finale van de Conference League

11-05-2022 16:52 Laatste update: 17:05

István Kovács is door de UEFA aangesteld als leidsman in de finale van de Conference League tussen Feyenoord en AS Roma. De 37-jarige Roemeen wordt op het veld ondersteund door zijn landgenoten Vasile Florin Marinescu en Mihai-Ovidiu Artene.

Kovács krijgt Sandro Schärer als vierde man tot zijn beschikking. De Zwitser is een bekende van de Rotterdammers, aangezien hij de arbiter was in tijdens de tweede halve finale van de Conference League tussen Olympique Marseille en Feyenoord. Marco Fritz, Christian Dinger en Bastian Dankert complementeren het arbitrale team door als VAR te fungeren.

Met Kovács krijgt Feyenoord een scheidsrechter die dit seizoen vijf wedstrijden in de Champions League floot. Eén van deze wedstrijden was de kraker tussen Manchester City en Real Madrid (4-3). De Roemeen kwam daarnaast één keer in de Conference League uit. Het opvallende hieraan is dat dit in een wedstrijd van tegenstander AS Roma was, in de groepsfase tegen Zorya Lugansk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!