Nieuws

Union-fans mochten Kuip niet in door foute QR-code: 'Dat is niet acceptabel'

Union-fans mochten Kuip niet in door foute QR-code: 'Dat is niet acceptabel'

22-10-2021 10:19

Union Berlin is niet de spreken over het feit dat veel meegereisde fans donderdagavond De Kuip niet inkwamen. De Duitsers speelden het uitduel tegen Feyenoord in de groepsfase van de Conference League en verloren met 3-1.

"Er was sprake van een catastrofale situatie buiten het stadion. Honderden Union-fans mochten het stadion niet in", vertelt persvoorlichter Christian Arbeit op de website van Union Berlin. Volgens Het Duitse BILD waren er problemen met het scannen van QR-codes. "Dat is niet acceptabel. We zullen met Feyenoord en de UEFA afspreken om de situatie te evalueren en de problemen te adresseren."

Er waren buiten het stadion niet alleen problemen met QR-codes die niet gescand konden worden. Er was namelijk ook een groep Union-fans die de confrontatie wilden opzoeken met Feyenoord-supporters. De politie schrijft dat zij daarvoor de 'nodige attributen' bij zich hadden. 'Ze werden tijdig gezien door de politie en als groep aangehouden op verdenking van het voorbereiden van openlijk geweld', schrijft de politie.

De politie had ook de handen vol aan een groep Duitsers die een optocht van Berlinsupporters, een zogenaamde 'corteo', richting De Kuip organiseerde. Het kwam tot een korte confrontatie, waarna de orde hersteld kon worden. Een politiehond verwonde daarbij drie Union-fans en per ongelijk één ME'er.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!