Nieuws

Kruys: 'Een geweldige aanvoerder die wekelijks zijn kwaliteit laat zien'

Kruys: 'Een geweldige aanvoerder die wekelijks zijn kwaliteit laat zien'

11-05-2022 14:23
1

Rick Kruys heeft vooruitgeblikt op het laatste thuisduel van de reguliere competitie tegen AZ, dat in het teken staat van het afscheid van Willem Janssen. De FC Utrecht-trainer verwacht op steun van het publiek en geeft aan nog niet voor des keizers baard te spelen.

"Dit is gewoon nog niet waar we willen zijn", steekt Kruys van wal in gesprek met het clubkanaal van de Domstedelingen. "Als dat wel zo zou zijn geweest had je de wedstrijd tegen Zwolle (1-1, red.) gewoon gewonnen. We zijn er heel erg mee bezig om richting de play-offs in de flow te komen."

Naast Mark van der Maarel, Fabian de Keijzer, Bart Ramselaar en Tommy St. Jago beschikt Kruys verder over een fitte selectie. Hij is beducht voor AZ. "Het is een goed voetballende ploeg. Zij spelen normaal in de top-vier en hebben jongens met extra kwaliteiten. Het begint met veel strijd. FC Utrecht kan altijd strijd brengen wat de tegenstander in de problemen brengt. Ik hoop op een goede vibe tussen de spelers en publiek aanwezig is. We spelen nog altijd voor de zesde plaats."

Daarnaast staat de wedstrijd in het teken van het afscheid van Willem Janssen. De routinier speelt woensdag zijn laatste thuiswedstrijd. Voor de gelegenheid trekken de FC Utrecht-spelers een speciaal shirt aan om de afzwaaiend verdediger te bedanken voor de bewezen diensten. "Het is heel mooi dat hij zo'n afscheid krijgt en hij verdient het ook. Willem is een geweldige captain geweest voor Utrecht in de afgelopen jaren en laat nog wekelijks zien wat voor waarde hij voor het elftal", besluit Kruys.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!