Nieuws

KNVB tevreden met nieuwe opzet Europese toernooien: 'Goed nieuws voor Nederland'

KNVB tevreden met nieuwe opzet Europese toernooien: 'Goed nieuws voor Nederland'

11-05-2022 14:02

De KNVB geeft bij monde van voorzitter Just Spee tevreden te zijn met de nieuwe opzet van de Europese toernooien voor clubteam. Daarbij geeft de preses aan dat blij te zijn met de prestaties van zowel Feyenoord, Ajax, Vitesse als AZ in Europa.

In 2024 gaan de verschillende Europese toernooien op de schop. Zo wordt het deelnemersveld van de Champions League uitgebreid van 32 naar 36 teams en spelen teams in een 'Zwitsers' model acht wedstrijden in de eerste fase van het toernooi tegen teams die gelijkwaardig zijn. "Het waren langdurige processen, maar ik heb begrepen dat de leagues en de fans er wel achter staan", vertelt Spee aan De Telegraaf.

"Gelukkig blijven de nationale competities bepalen wie er aan de Europese toernooien mogen deelnemen", vervolgt hij. Het aantal punten dat landen kunnen verdienen via de Conference League blijft voorlopig ongewijzigd. "Dat is goed nieuws voor Nederland. Feyenoord heeft dit seizoen met duels in de Conference League de meeste punten voor Nederland gewonnen. Maar naast Ajax in de Champions League hebben Vitesse en AZ het ook goed gedaan in de Conference League."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!