Nieuws

Geen extra kaarten voor de ECL-finale, maar wel excuses van UEFA voor Feyenoord

Geen extra kaarten voor de ECL-finale, maar wel excuses van UEFA voor Feyenoord

11-05-2022 13:17

De UEFA heeft woensdag aan Feyenoord zijn excuses aangeboden voor de vervroegde kaartverkoop voor de Conference League-finale tegen AS Roma, melden de Rotterdammers in een officieel statement. De wedstrijd in Tirana is volledig uitverkocht, waardoor de Europese voetbalbond de huidige nummer drie van de Eredivisie niet tegemoet kan komen.

De UEFA startte dinsdag de vrij verkoop van 8.500 kaarten twee uur eerder dan aangekondigd. Op de website stond een starttijd van 14.00, maar om 12.00 vlogen de kaarten al over de toonbank. Veel Feyenoord-supporters misten daardoor dé kans op een kaartje.

Feyenoord verzocht de UEFA om de verkoopprocedure opnieuw te doen. 'Dit is voor de bond niet aan de orde en Feyenoord ziet, na het inwinnen van advies, geen mogelijkheden dit alsnog af te dwingen', laat Feyenoord weten.

De UEFA gaf in het gesprek met de Rotterdammers tevens aan dat het niet inlichten van clubs een vaste en bewuste procedure is, omdat de verkoop altijd primair gericht is op het gastland en haar bewoners.

Door Feyenoord werd beweerd dat AS Roma-fans wel van de verkoop wisten. Daar zou in ieder geval geen sprake van zijn volgens de UEFA.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!