Nieuws

De Wit weet de oorzaak van 'raar' AZ-seizoen: 'Vooral daar veel punten verspeeld'

De Wit weet de oorzaak van 'raar' AZ-seizoen: 'Vooral daar veel punten verspeeld'

11-05-2022 11:46

Dani de Wit is niet geheel tevreden over het seizoen dat AZ gespeeld heeft. Met een beetje geluk kunnen de Alkmaarders nog als vierde eindigen in de Eredivisie, maar dan moet er gehoopt worden op een misstap van concurrent FC Twente.

Met nog twee duels te gaan bedraagt de achterstand van Pascal Jansen en zijn mannen op de Tukkers twee punten. "Het is een feit dat we dit seizoen veel te veel punten hebben laten liggen tegen mindere ploegen", baalt De Wit tegenover Voetbal International. "Maar we hebben genoeg kwaliteit in huis om de laatste wedstrijden over de streep te trekken."

Een vierde plaats in de Eredivisie betekent een ticket voor de derde voorronde van de Conference League. Als AZ als naast die plek grijpt, moet het als nummer vijf uitmaken met de ploegen tot de achtste plaats wie er na het spelen van play-offs met het laatste ticket vandoor gaan. "Dat is een mindere prestatie dan in de vorige jaren."

Al met al is De Wit dan ook ontevreden. "We moeten realistisch zijn: dit is voor ons geen topseizoen. Als je het afzet tegen de voorgaande seizoenen, associeer je AZ niet met de play-offs voor Europees voetbal", laat hij door het weekblad optekenen. "Op zich is dat een compliment voor de weg die we met de club zijn ingeslagen. Maar daar hebben we nu niet zoveel aan. Het is een raar seizoen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!