Nieuws

Oud-PSV'er over titel: 'Kijk alleen naar het doelsaldo, Ajax heeft het verdiend'

Oud-PSV'er over titel: 'Kijk alleen naar het doelsaldo, Ajax heeft het verdiend'

11-05-2022 11:22
1

Arnold Bruggink denkt dat Ajax zonder problemen afrekent met sc Heerenveen in eigen huis en zich daardoor verzekerd van de 36ste landstitel in de Eredivisie. De voormalig international is van mening dat de Amsterdammers de terechte kampioen is.

Volgens de vaste ESPN-analist is er sprake van 'opluchting' bij Ajax nadat Cyryiel Dessers in de slotminuut de curieuze 2-2 vanaf de penalty aantekende in de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV. "Ik denk dat het voor Ajax heel veel verschil heeft gemaakt", vertelt Bruggink aan Ajax Showtime. "Als het verschil nog twee punten is en je moet nog twee wedstrijden, dan ga je toch denken: het zal toch niet."

Ajax oogstte vooral voor de winterstop lof en verbaasde vriend en vijand door in de Champions League alle zes de groepsduels te winnen. De laatste weken is het spel van de ploeg van trainer Erik ten Hag stroperig en wordt er maar met moeite gewonnen. "Het rare is dat je blijkbaar snel vergeet. Het komt ook door alle toestanden die eromheen zijn gebeurd. Ajax heeft veel negatieve publiciteit gehad, met name door randzaken. Het heeft wat glans weggenomen, maar dat doet niets af aan de prestatie van de spelers."

Kantelpunt volgens Bruggink was de wedstrijd tegen Benfica (0-1 nederlaag). Daardoor werd Ajax uitgeschakeld in de achtste finale van het miljardenbal. "Tot aan de blessure van Pasveer was er gevoelsmatig weinig aan de hand. Ajax kreeg zo weinig tegendoelpunten dat je dacht: het kan gewoon niet mis. De randzaken nemen wat glans weg, maar daar hebben de spelers niet zo veel mee te maken. Op voetbalgebied heb ik dit jaar genoeg momenten gehad waarop het genieten was. Er zat dynamiek in en als voetballiefhebber kan ik daarvan genieten."

Volgens Bruggink is Ajax aan het einde van de rit dan ook de terechte landskampioen. "Ajax verdient het, absoluut. Ik vind het jammer dat er geen spanning is teruggekomen op de laatste speeldag, maar wat mij betreft bestaat er niet veel twijfel over dat Ajax de terechte kampioen zal zijn. Kijk alleen al naar het doelsaldo. Ajax heeft er 91 voor en maar zeventien tegen. PSV heeft er 81 gemaakt en 39 tegen. Als je daarnaar kijkt, is het volgens mij wel duidelijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!