Interview

Linssen lacht over mogelijke overtreding: 'Je bent toch een Nederlander?'

Linssen lacht over mogelijke overtreding: 'Je bent toch een Nederlander?'

22-10-2021 08:30

Bryan Linssen vindt dat hij geen overtreding maakte bij zijn treffer tegen Union Berlin. Dat laat de Feyenoord-spits na afloop van het duel op ludieke wijze weten. Linssen vertelt ook kort over zijn ontmoeting met Union-coach Urs Fischer, met wie hij ooit sprak over een transfer.

Feyenoord won donderdagavond met 3-1 van Union Berlin. Linssen nam de tweede Rotterdamse goal voor zijn rekening, maar daarbij leek hij een overtreding te maken: de 31-jarige aanvaller gaf Robin Knoche een duw in zijn rug. Vond Linssen het zelf een overtreding? "Dat mag jij zeggen", countert hij de vraag van ESPN-verslaggever Pascal Kamperman, die zei dat hij het wel een overtreding vond. "Ja? Je bent toch een Nederlander?", zegt Linssen lachend.

Vervolgens vertelt Linssen op een serieuzere toon over het voorval. "De ene scheidsrechter fluit ervoor en de ander niet. Maar hoe vaak word ik zo in mijn rug geduwd door een centrale verdediger en krijg ik ook geen vrije trap mee? Zeg het maar... Heel vaak is het zo dat de scheidsrechters snel fluiten als een verdediger valt. Maar als een aanvaller naar de grond gaat, zeggen ze: Opstaan! Volgens mij zijn de regels altijd hetzelfde, toch?"

Het viel op dat Linssen rondom de wedstrijd uitgebreid sprak en knuffelde met Union-coach Fischer. "Ik heb wel eens een gesprek met hem gehad over een transfer", stelt de spits, die in 2020 ook naar Union kon in plaats van naar Feyenoord. "Als je hem dan tegenkomt in zo'n duel, is het netjes om elkaar te groeten. Het was inderdaad een goed gesprek dat niks opleverde, zoals zo vaak. Ik ga verder niet in op details, maar als jullie een beetje nadenken, dan weten jullie het ook wel", besluit hij lachend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!