Nieuws

'RB Leipzig-'koopje' moet eerste versterking worden van Ten Hag bij United'

'RB Leipzig-'koopje' moet eerste versterking worden van Ten Hag bij United'

11-05-2022 10:29 Laatste update: 10:32

Mogelijk verhuist Nordi Mukiele na afloop van dit seizoen van RB Leipzig naar Manchester United. Volgens BILD is de rechtsback voor een kleine tien miljoen euro op te halen bij de Bundesliga-club. De club, van toekomstig manager Erik ten Hag, is op zoek naar een nieuwe verdediger, weet het Duitse boulevardblad.

De Franse vleugelverdediger ligt nog tot medio 2023 vast, waardoor de club uit Oost-Duitsland niet de hoofdprijs kan vragen. Aaron Wan-Bissaka, in 2019 nog voor een slordige zestig miljoen euro aangetrokken van Crystal Palace, heeft nooit weten te overtuigen en is dit seizoen zijn basisplaats verloren bij United.

Daarnaast zou Bayern München eveneens geïnteresseerd zijn in Mukiele, die gezien zijn lage transfersom als buitenkansje geldt. Noussair Mazraoui lijkt echter altijd nog op transfervrije basis over te komen van Ajax richter Der Rekordmeister, waardoor de komst van de RB Leipzig-verdediger onwaarschijnlijk lijkt.

Ten Hag begint aankomende zomer aan zijn klus als United-manager en krijgt als taak om de selectie van United te renoveren. De 24-jarige back zou volgens BILD zijn 'besluit al hebben genomen'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!