Nieuws

Excuses vanuit Nijmegen voor Barreto: 'Snap dat de irratie hoog zit bij hem'

Excuses vanuit Nijmegen voor Barreto: 'Snap dat de irratie hoog zit bij hem'

11-05-2022 09:48
1

Bij monde van Wilco van Schaik heeft NEC openbaar spijt betuigd voor de gang van zaken rondom het contract van Barreto. De Paraguyaanse publiekslieveling kondigde dinsdag zijn afscheid aan bij de Nijmegenaren uit onvrede over de gebrekkige communicatie rondom zijn aflopende verbintenis.

In april ontving Barreto een officiële ontslagbrief van NEC. Clubs moeten spelers op de hoogte brengen van het niet verlengen van een aflopend contract, anders wordt de verbintenis stilzwijgend met één jaar verlengd. De middenmoter zou in een later stadium de gesprekken over een langer verblijf beginnen: dat onderhoud vond uiteindelijk nooit plaats.

Barreto bleef in de wachtkamer zitten, raakte gefrustreerd en maakte dinsdag kenbaar bij NEC te vertrekken. "Ik snap heel goed dat de irritatie hoog zit bij hem", reageert Van Schaik tegenover De Gelderlander. "De communicatie had beter moeten zijn. We hebben daarin de slag gemist. Dit is echt niet hoe NEC wil zijn richting clubiconen", vervolgt de beleidsbepaler.

Volgens Van Schaik had NEC 'zo zijn redenen' om te wachten met de gesprekken met Baretto, zonder deze te openbaren. "Maar we realiseren ons nu dat er op die manier veel onzekerheid is ontstaan bij hem en zijn familie. Dat hadden we moeten voorkomen." Buiten het veld ligt er wel een rol voor Barreto in het verschiet.

De NEC-supporters keerden zich afgelopen weekend tegen technisch directeur Ted van Leeuwen, uit onvrede over de gang van zaken. "Dan moeten zij dit ook tegen mij doen", zegt Van Schaik. "Eén iemand neemt niet de beslissingen. We hebben het gezamenlijk niet goed gedaan wat betreft Edgar en daar moeten we van leren", aldus de beleidsbepaler tegenover de regionale krant.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!