Nieuws

Mourinho: 'Zijn kwaliteiten worden hier erkend, ze noemen hem zelfs Smaldini'

Mourinho: 'Zijn kwaliteiten worden hier erkend, ze noemen hem zelfs Smaldini'

11-05-2022 09:35

José Mourinho heeft in een interview met Sky Sports uitgebreid teruggeblikt op zijn periode bij Manchester United. De huidige trainer van AS Roma licht daarnaast een sterkhouder binnen zijn huidige selectie eruit.

Met The Mancunians won The Special One in 2016 de FA Community Shield en in het seizoen 2016/17 zowel de League Cup als de Europa League (tegen Ajax, 2-0) in dezelfde jaargang. "We wonnen samen drie titels", zegt Mourinho tegen Sky Sports. "Dat waren helaas ook gelijk de laatste drie titels voor Manchester United. Dat vind ik erg jammer, want ik hou nog altijd veel van de club."

Mourinho weet de reden waarom hij succesvol was in zijn eerste seizoen op Old Trafford. "We waren erg volwassen en eerlijk tegenover elkaar. Met mij is alles nou niet eenmaal zwart-wit." In de daaropvolgende seizoenen werden de prestaties steeds minder, waarna hij in december 2018 verantwoordelijk gehouden werd voor de matige resultaten. Manchester United stond op dat moment zesde in de Premier League.

Bij de aanstaande opponent van Feyenoord in de finale van de Conference League vervult Engelsman Chris Smalling een belangrijke rol. "Hij is ervaren, hij heeft kwaliteit en hij is een fantastische speler", stelt Mourinho over de verdediger met wie hij eerder samenwerkte bij United. "Dit wordt op dit moment ook erkend in Italië. Hij wordt zelfs Smaldini (naar de legendarische verdediger Paolo Maldini, red.) genoemd. Hij doet het geweldig voor ons."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!