Nieuws

Ajax en PSV opgelet: ook buitenlandse interesse voor Utrecht-revelatie Timber

Ajax en PSV opgelet: ook buitenlandse interesse voor Utrecht-revelatie Timber

11-05-2022 08:39
2

De kans lijkt groot dat Quinten Timber het na een seizoen FC Utrecht alweer voor gezien houdt. De middenvelder geniet interesse van Ajax en PSV en de Nederlandse topclubs krijgen concurrentie vanuit het buitenland, meldt De Telegraaf.

Het was al langer bekend dat PSV en Ajax de tweelingbroer van Jurriën Timber graag zouden verwelkomen, maar nu zou er ook buitenlandse interesse zijn voor de middenvelder. In Eindhoven wordt Timber gezien als een eventuele opvolger voor Erick Gutierrez of Ibrahim Sangaré. Beide spelers lijken te vertrekken bij de huidige nummer twee van de Eredivisie.

In Amsterdam zouden ze Timber graag terug willen halen. De middenvelder vertrok afgelopen zomer nog gratis bij Ajax, maar heeft dusdanig indruk gemaakt dat hij het tij heeft weten te keren. ‘Wat in het voordeel van Ajax lijkt, is dat Ajax-spelers in het algemeen duurder worden verkocht dan spelers van andere clubs, waardoor een doorverkooppercentage in een overeenkomst met Ajax interessant kan zijn voor FC Utrecht’, schrijft De Telegraaf.

Timber heeft nog een contract tot medio 2024 in de Domstad. Hierdoor kunnen de Utrechters een flinke transfersom vragen voor de middenvelder. De duurste uitgaande transfer van FC Utrecht staat op naam van huidig Ajacied Sébastien Haller (12 miljoen euro). Op twee staat Dries Mertens (8,5 miljoen euro).

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!