Interview

Schmidt steekt loftrompet na nederlaag: 'Speelde naar mijn mening topwedstrijd'

Schmidt steekt loftrompet na nederlaag: 'Speelde naar mijn mening topwedstrijd'

22-10-2021 07:44

PSV-trainer Roger Schmidt vindt dat zijn keuze om Carlos Vinícius tegen AS Monaco op te stellen goed uitpakte. De Duitser stelt dat Vinícius een 'topwedstrijd' speelde.

PSV verloor in de slotfase met 1-2 van Monaco. Schmidt gaf de voorkeur aan Vinícius in de punt van de aanval, in plaats van Eran Zahavi. De coach is blij met het optreden van de Braziliaan. "Naar mijn mening speelde hij een topwedstrijd en was hij de juiste keuze voor die positie voor vandaag", laat hij optekenen door het Eindhovens Dagblad. "Hij kan de bal onder druk in bezit houden en is fysiek sterk."

"Hij gaf alles en was gemotiveerd", gaat Schmidt verder over Vinícius. "Ik ben tevreden met zijn prestatie, omdat hij tot nu toe alleen nog invaller was. Hij heeft laten zien dat hij ons kan helpen in de toekomst."

Vinícius was de aangever bij de enige PSV-goal van de wedstrijd, al leek dat niet zijn bedoeling. De 26-jarige spits nam een bal verkeerd aan, waarna Cody Gakpo van afstand raak knalde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!