Nieuws

UEFA beslist: Conference League-finale volgend seizoen in nóg kleiner stadion

UEFA beslist: Conference League-finale volgend seizoen in nóg kleiner stadion

10-05-2022 22:12

De finale van de Conference League wordt volgend seizoen gespeeld in Praag, dat meldt de UEFA. De Europese voetbalbond lijkt zich dus niks aan te trekken van de feedback van Feyenoord.

Dinsdag maakte de UEFA bekend dat de Conference League-finale van 2023 zal worden gespeeld in de Eden Arena, het stadion van Slavia Praag. Er is plek voor 20.800 toeschouwers, een klein aantal voor een Europese finale. Dit seizoen wordt de finale afgewerkt in het Air Albania Stadion in Tirana. In dit stadion passen 21.690 supporters, bijna duizend meer dan in het onderkomen van Slavia.

Feyenoord liet dinsdagavond al weten dat de club niet blij is met het aantal zitplaatsen voor de finale. Zowel Feyenoord als AS Roma krijgen namelijk maar drieduizend kaarten. Feyenoord zou veel meer fans kunnen en willen verwelkomen. "Misschien heeft de UEFA toch een verkeerde inschatting gemaakt", stelt Slot, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Het stadion van Slavia Praag is bekend in Rotterdam. Feyenoord speelde dit seizoen namelijk al twee wedstrijden in de Eden Arena. De eerste ontmoeting eindigde in een 1-3-overwinning, het tweede duel in 1-1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!